کسب مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو توسط دانشجوی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر
محمد پورقاسمی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر، با ارائه آخرین اختراع خود تحت عنوان " Safety valve & Automatic air discharge شیر کنترل فشار و هواگیری خودکار" در نمایشگاه اختراعات ژنو در کشور سوئیس، موفق به کسب مقام سوم و دریافت مدال برنز این نمایشگاه شده و بار دیگر توانمندی جوانان ایرانی را به همگان اثبات نمود.
محمد پورقاسمی دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر و عضو باشگاه پژوهشگران جوان در این واحد دانشگاهی، با ارائه آخرین اختراع خود تحت عنوان " شیر کنترل فشار و هواگیری خودکار" در نمایشگاه اختراعات ژنو که از 6 تا 10 آوریل 2011 (چهارشنبه هفدهم تا یکشنبه بیست و یکم فروردین ماه سال جاری)، در کشور سوئیس برگزار شد شرکت نمود و با کسب مدال برنز این دوره، توانست بار دیگر توانمندی، تخصص، تبحر و استعدادهای درخشان جوانان ایرانی را به جهانیان اثبات نماید.
پورقاسمی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر به تشریح دلایل طراحی و ساخت این شیر کنترل فشار و هواگیری خودکار پرداخت و گفت: امروزه با توجه به سیستم های موجود، کنترل فشار و هواگیری، در مکانیزم های دارای سیالِ محصور اجتناب ناپذیر است؛ زیرا که وجود هوا از عوامل مهم کاهش کارایی می باشد. وی افزود: از این رو در سیستم های مختلف و بسته به مدل ، هواگیری به صورت دستی یا خودکار انجام می شود، از سوی دیگر، در برخی از همین مکانیزم ها، سیال تحت فشار و حرارت قرار دارد، که این امر مستلزم کنترل فشار جهت جلوگیری از ازدیاد آن می باشد.
این عضو باشگاه پژوهشگران جوان ادامه داد: در بررسی های به عمل آمده در خصوص هر دو بخش (کنترل فشار و هواگیری) بصورت جداگانه مقالات و اختراعات مختلفی وجود دارد که نشان دهنده اهمیت موضوع است ، این امر در حالی است که تمامی این یافته ها هر کدام بصورت جداگانه عمل بررسی هر بخش را انجام داده اند ، از طرفی فقط تعداد معدودی از آنها ساختار وعملکرد قابل اجرا در صنعت داشته اند، این موضوع در تنوع (ساختار و عملکرد) محصولات ارائه شده کاملاً مشهود است؛ اما اهمیت اصلی این اختراع در مواردی است که هنوز استفاده از آن کاربردی نشده است، مثلاً در موتور خانه ها و رادیاتورهای فولادی و آلومینیومی و یا در آبگرم کن ها و منابع و مخازن مختلف و ... .
دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر خاطرنشان کرد: بخار سیال در منابع یا مخازن یا هرچیزی که در آن نیاز به اجتماع سیال باشد، در اثر افزایش دما یا عوامل دیگر ایجاد می شود، که نتیجه آن تحت فشار قرار گرفتن منبع و در نهایت ترکیدن آن است ؛ این دستگاه مانند شیر اطمینان، عمل تخلیه فشار بخار را بر عهده دارد امّا تفاوت آن در نحوه عملکرد و برخورد با بخار می باشد.
وی افزود: از سوی دیگر هواگیری در سیستم های محصور نیازمند به انجام دستی این عمل می باشد اما از آنجا که این کار وقت و هزینه تلف می کند، این دستگاه می تواند عملکردی بسیار مفید داشته باشد چرا که این دستگاه بطور کاملا ً خودکار عمل می کند.
این مخترع جوان در ادامه ی گفتگو، به تشریح مزایا و موارد استفاده دستگاه شیر کنترل فشار و هواگیری خودکار پرداخت و ابراز امیدواری کرد: دیگر برای هواگیری منابع و مخازن و کلکتورها نیازی نیست که به صورت دستی هواگیری شوند چرا که این دستگاه بطور خودکار عمل هواگیری را به دفعات نامحدود انجام می دهد. وی ادامه داد: این دستگاه بدون نیاز به هیچ نیروی خارجی عمل هواگیری و کنترل فشار را انجام می دهد، چرا که از نیروی خود سیال جهت عملکرد استفاده می کند.
پورقاسمی خبر از ارائه راهکاری جدید برای خروج فشار داخل منبع نسبت به شیر اطمینان های موجود در این دستگاه داد و افزود : این دستگاه، هواگیری خودکار و فشار شکن را توأمان دارد و می توان از آن در رادیاتورها برای هواگیری استفاده نمود.
وی در خاتمه ضمن تقدیر از مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر و باشگاه پژوهشگران جوان در پرورش خلاقیت و توانمندی دانشجویان و بها دادن به استعدادهای آنان، خاطرنشان کرد: تلفیق دو دستگاه با دو کارایی مختلف در یک مکانیزم، با ساختاری متفاوت از سیستم های موجود جهت افزایش کارایی و بالا بردن ضریب اطمینان در عملکرد بوده است لذا در این دستگاه مکانیزم شیراطمینان کاملا تغییر یافته تا علاوه بر افزایش کارایی و بالا بردن ضریب اطمینان در عملکرد آن ، عمل هواگیری سیستم بطور خودکار انجام گیرد.
برگرفته از سایت دانشگاه.